Recepty > kuře > kuře s rajčaty
Potřebné suroviny:
1 kuře
40 g sádla
1 cibule
1 lžíce najemno nasekané petrželové natě
sůl
pepř
mleté nové koření
20 g hladké mouky
400 g rajčat
2 hřebíčky
1 bobkový list
mletý muškátový květ
drůbeží vývar
100 ml bílého vína
Postup přípravy:
Očištěné a omyté kuře osušíme a rozporcujeme na více kousků. Na sádle zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme nadrobno nasekanou zelenou petrželovou nať a porce kuřete. Zprudka opečeme ze všech stran, osolíme, okořeníme mletým černým pepřem a mletým novým kořením a pod pokličkou dusíme ve vlastní šťávě. Když je maso poloměkké, šťávu zahustíme moukou, přidáme oloupaná nakrájená rajčata, hřebíčky, bobkový list a mletý muškátový květ, podlijeme drůbežím vývarem, vínem a dusíme doměkka.
Další jídla:
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Kuřecí řízky v tatarské omáčce osmažíme z obou stran.
Kuře pečené v alobalu ke kterému můžeme podávat zeleninový salát.
Kapustová polévka se slaninou ozdobená nasekanou zelenou petrželkou.
Zapečené kotlety s brambory a šlehačkou podáváme se zeleninou.
Kachní játra v sádle jsou připravena ke konzumaci za tepla nebo za studena.
Smetanová koprová omáčka se žloutkem.
Slané tyčinky z listového těsta posypeme tvrdým strouhaným sýrem.
Kuře se slaninou za občasného podléváním upečeme.
Kachní roláda pokladená šunkou.
Domácí nudle do polévky skladujeme je na suchém a chladném místě.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kantonské nudle s kuřecím masem
Recept na přípravu jídla kuře s rajčaty přináší na talíř inspiraci.