Recepty > kuře > kuře s tvarůžkovou nádivkou
Potřebné suroviny:
kuře, 200 g olomouckých tvarůžků, 150 g slaniny, 4 jablka, 5 stroužků česneku, houska
Postup přípravy:
Kuře omyjeme a zevnitř vytřeme nastrouhaným česnekem. Poté si připravíme nádivku: na kostičky nakrájíme tvarůžky, slaninu a housku, smícháme a nádivku dáme do kuřete, které sešijeme nití a dáme ho na plech. Marinádu si připravíme z 1 čajové lžičky soli, lžičky mleté papriky a ze 3 lžic oleje a touto směsí kuře potřeme. Nakonec nakrájíme 4 jablka (neloupeme je) a přidáme je na plech, podlijeme vodou a pečeme při 200 °C.
Další jídla:
Kuřecí maso na kari s rýží jako přílohou.
Mléčná rýže se lžicí smetany.
Kuře na víně povaříme.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Zapečené lasagne s mletým masem a bešamelem dopečeme do mírného zezlátnutí povrchu.
Drůbeží játrová paštika na kterou položíme lžíci másla.
Kachní stehna se zelím pečeme za průběžného polévání.
Kuře na paprice můžeme podávat například s knedlíkem.
Kuřecí nudličky se špenátem podáváme s bramborovými noky nebo knedlíky.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme parmezánem.
Pečené kuře na bílém víně necháme prohřát.
Kuře s nádivkou
Recept na přípravu jídla kuře s tvarůžkovou nádivkou.