Recepty > kuře > kuře s vinnou omáčkou
Potřebné suroviny:
1 kuře
70 g másla
150 g celeru, mrkve a petržele
hladká mouka
1/8 l bílého vína
muškátový květ
1 citrón
cukr
2 žloutky
2 dl smetany
Postup přípravy:
Na másle osmahneme zeleninu a vložíme osolené čtvrtky kuřete. Za podlévání dusíme asi 40 minut. Maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou, přidáme muškátový květ, nastrouhanou citrónovou kůru a citrónovou šťávu. Dochutíme cukrem a povaříme 6 minut. Nakonec zamícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky a již nevaříme. Vložíme maso a necháme prohřát.
Další jídla:
Francouzská cibulačka s vínem posypaná sýrem.
Kuřecí roláda s nádivkou kterou občas poléváme vypečenou šťávou.
Kachní játra v sádle jsou připravena ke konzumaci za tepla nebo za studena.
Kuře s kari omáčkou zaprášíme moukou a osmahneme.
Cuketová polévka s mrkví podávaná s hoblinkami parmezánu.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kachní roláda pokladená šunkou.
Italské rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Kuřecí játra s jablky odáváme s rýží.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Kuře s nivovou omáčkou podáváme s opečenými brambory jako přílohou.
Rajská polévka s bazalkou do které přidáme nahrubo nasekaný česnek.
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Recept na pikantní kuřecí nudličky
Recept na přípravu jídla kuře s vinnou omáčkou přináší na talíř inspiraci.