Recepty > kuře > kuře se skořicí
Potřebné suroviny:
1 celé kuře
2 cibule
2 lžičky mleté skořice
8 stroužků česneku
2 lžíce másla
sůl
1 šálek kečupu
100 ml vody
Postup přípravy:
Kuře osolíme a potřeme skořicí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, stroužky česneku také oloupeme. Česnek s cibulí vložíme do pekáčku, přidáme kuře, poklademe kousky másla. Podlijeme trochou vody a dáme péct. Po přibližně půl hodině podlijeme kečupem rozmíchaným ve vodě a maso dopečeme (trvá to asi 60 minut). Během pečení podléváme.
Další jídla:
Kuře s kari omáčkou zaprášíme moukou a osmahneme.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Kuřecí roláda s nádivkou kterou občas poléváme vypečenou šťávou.
Kuřecí játra s jablky odáváme s rýží.
Rajská polévka s bazalkou do které přidáme nahrubo nasekaný česnek.
Cuketová polévka s mrkví podávaná s hoblinkami parmezánu.
Kuře s nivovou omáčkou podáváme s opečenými brambory jako přílohou.
Francouzská cibulačka s vínem posypaná sýrem.
Kachní játra v sádle jsou připravena ke konzumaci za tepla nebo za studena.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kachní roláda pokladená šunkou.
Italské rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Recept na pikantní kuřecí nudličky
Recept na přípravu jídla kuře se skořicí přináší na talíř inspiraci.