Recepty > kuře > kuře se šlehačkou
Potřebné suroviny:
Budeme potřebovat následující suroviny:
1 kuře
hladká mouka
3 vejce
strouhanka
máslo
1 šlehačka
Postup přípravy:
Kuře rozdělíme na menší porce. Obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance. Na tuku osmažíme dorůžova. Do máslem vymazaného pekáčku naskládáme takto usmažené porce těsně vedle sebe a zalijeme je šlehačkou. Dáme do trouby a pečeme asi 30 minut.
Další jídla:
Francouzská cibulačka s vínem posypaná sýrem.
Kuřecí játra s jablky odáváme s rýží.
Kuře s kari omáčkou zaprášíme moukou a osmahneme.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Kachní játra v sádle jsou připravena ke konzumaci za tepla nebo za studena.
Kuře se slaninou za občasného podléváním upečeme.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Zapečené kotlety s brambory a šlehačkou podáváme se zeleninou.
Cuketová polévka s mrkví podávaná s hoblinkami parmezánu.
Kachní roláda pokladená šunkou.
Kuřecí roláda s nádivkou kterou občas poléváme vypečenou šťávou.
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Kapustová polévka se slaninou ozdobená nasekanou zelenou petrželkou.
Recept játra na cibulce
Recept na přípravu jídla kuře se šlehačkou přináší na talíř inspiraci.