Recepty

Recepty > kuře > kuře se žampionovou omáčkou

Kuře se žampionovou omáčkou

Potřebné suroviny:

1 kuře, 100g másla, 2 cibule, 2 dl smetany, 200g žampionů, sůl, mletý pepř

Postup přípravy:

Porce kuřete osolíme, opepříme mletým pepřem a necháme 30 minut odležet. Na polovině másla orestujeme nadrobno nakrájené cibule, pak přidáme maso a opečeme ze všech stran. Podlijeme 2 dl vývaru nebo vody a přikryté dusíme doměkka. Mezitím na druhé polovině másla orestujeme žampiony nakrájené na plátky a pár minut podusíme. Měkké maso vyndáme, přidáme žampiony a smetanu, krátce povaříme, vypneme a vrátíme zpátky maso.
Podáváme s noky, těstovinami nebo rýží jako přílohou.

Další jídla:
Baskické fazole s nakrájeným česnekem.
Kuře pečené na zelí a slanině dopečeme tak, aby mělo křupavou kůrčičku.
Zapečené boloňské špagety s mletým masem dáme zapéct při 200 °C asi 30 minut.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Plněné kuřecí řízky podáváme s vařenými brambory.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme moukou nebo chlebovou střídkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Kuře se sýrovou omáčkou přelijeme.
Svíčková omáčka na smetaně podávaná s kynutým knedlíkem.
Grilovaná kuřecí křídla podáváme s chlebem.
Hovězí guláš podáváme s knedlíky nebo chlebem.
Zeleninové rizoto s kuřecím masem nabíráme naběračkou.
Recept na baskické kuře

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře se žampionovou omáčkou přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.