Recepty > kuře > kuře smažené marinované
Potřebné suroviny:
4 porce kuřete, sůl, 2 dl bílého vína, 1 lžíce petrželky, pepř, 20 g cibule, 80 g hladké mouky, 2 vejce, sůl, špetka papriky, 300 g strouhanky, olej nebo tuk na smažení
Postup přípravy:
Kuře rozdělíme na čtyři porce a vložíme do misky s předem připravenou marinádou, kterou připravíme za studena z bílého vína s přidáním špetky soli, pepře, nakrájené petrželky a nadrobno nakrájené cibule. V této marinádě necháme porce kuřete jednu až dvě hodiny a během marinování je obracíme. Kuře však nedáváme do chladničky, stačí do spíže. Připravené kuře obalujeme nejdříve v mouce a pak v rozšlehaných vejcích se špetkou papriky a nakonec v prosáté strouhance. Smažíme zvolna na rozehřátém tuku po obou stranách pod pokličkou nejméně patnáct minut. Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.
Další jídla:
Slepice na paprice s těstovinami.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Smažený hermelín osmažíme dozlatova.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Marinované kuře s bramborem.
Smažené kuřecí maso ke kterému přidáme drcený česnek.
Pečené kuře se sýrem zalijeme smetanou a dopečeme.
Irský hrnec podlitý vývarem.
Zapečené kuřecí řízky se smetanou pečeme do růžova.
Sýrový závin z listového těsta k čaji.
Smažené kuřecí placičky necháme okapat na ubrousku.
Smažené kuře na koriandru
Recept na přípravu jídla kuře smažené marinované přináší na talíř svoji chuť.