Recepty > kuře > kuře sweet&sour
Potřebné suroviny:
4 kuřecí prsa
1 malá cibule
1 lžíce oleje
2 stroužky česneku
2 červené papriky
9 lžic kečupu
3 lžíce vinného octa
4 lžíce třtinového cukru
227 g konzervovaného ananasu
hrst solených kešu oříšků
Postup přípravy:
Cibuli nasekanou nadrobno opékáme na rozpáleném oleji asi 5 minut, poté přidáme rozmělněný česnek a opékáme další minutu. Poté přidáme na kousky nakrájené maso a zprudka ho opečeme ze všech stran dozlatova, vmícháme na nudličky nakrájené papriky, za stálého míchání opékáme 2-3 minuty, aby zelenina zkřehla. Nakonec vmícháme kečup, ocet, cukr a kousky ananasu. Necháme prohřát a podáváme posypané kešu oříšky opraženými na sucho.
Další jídla:
Kapustová polévka se slaninou ozdobená nasekanou zelenou petrželkou.
Kachní roláda pokladená šunkou.
Kuře s kari omáčkou zaprášíme moukou a osmahneme.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Kuřecí roláda s nádivkou kterou občas poléváme vypečenou šťávou.
Kachní játra v sádle jsou připravena ke konzumaci za tepla nebo za studena.
Cuketová polévka s mrkví podávaná s hoblinkami parmezánu.
Kuře se slaninou za občasného podléváním upečeme.
Kuřecí játra s jablky odáváme s rýží.
Těstoviny s tuňákem a sušenými rajčaty ke kterým můžeme přidat i olivy či kapary.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Zapečené kotlety s brambory a šlehačkou podáváme se zeleninou.
Treska s rajčaty přelitá šťávou.
Španělský krůtí hrnec
Recept na přípravu jídla kuře sweet&sour přináší na talíř inspiraci.