Recepty > kuře > kuře Tandoori Masala
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 větší kuřecí prsa, 250 ml smetany ke šlehání, 3 lžíce koření Tandoori Masala, 3 lžíce oleje, 3 lžičky citronové šťávy, sůl
Postup přípravy:
Smícháme koření, olej, citronovou šťávu a podle chuti osolíme. Do omytých a osušených kuřecích prsíček vetřeme takto vytvořenou pastu a necháme nejméně 2 hodiny odležet. Na dno zapékací misky nalijeme trochu šlehačky, vložíme uleželá kuřecí prsíčka a polijeme zbytkem šlehačky. Vložíme do trouby vyhřáté předem na teplotu 200 °C a pečeme po dobu přibližně 40 minut. Prsíčka během pečení několikrát obrátíme. Podáváme s brambory a zeleninou.
Další jídla:
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou zalijeme smetanou.
Kuře na kari koření a smetaně.
Hovězí plátky na houbách podáváme s vařenými brambory.
Vepřové kotlety s lečem ozdobíme feferonkou.
Kuřecí nudličky s rýží či jinou vhodnou přílohou.
Kuře tikka masala podáváme s rýží jako přílohou.
Brokolice v sýrové omáčce má charakteristickou sýrovou chuť.
Rychlé kuřecí plátky můžeme při podávání zalít šťávou.
Zapečené těstoviny s kuřecím masem a klobásou.
Pečené kuře se zelím a brambory podáváme s klobásou a brambory.
Česnečka se šunkou a kořením.
Zapečené kuřecí plátky s lečem a Nivou
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuře Tandoori Masala.