Recepty

Recepty > kuře > kuře tandori s mátou

Kuře tandori s mátou

Potřebné suroviny:

150 g bílého jogurtu
2 stroužky česneku
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička chilli
špetka mleté kurkumy
trochu červeného potravinářského barviva (nemusí být)
4 kuřecí prsíčka s kostí bez kůže
rýže nebo chlebové placky k podávání
Mátová zálivka:
1 svazek čerstvé máty
5 cm kousek okurky
1 stroužek česneku
150 g bílého jogurtu
střik čerstvé citrónové šťávy
sůl
pepř

Postup přípravy:

Smícháme jogurt, rozdrcený česnek, římský kmín, chilli, mletou kurkumu a barvivo. Přidáme trochu soli a pepře. Do prsíček uděláme několik hlubokých zářezů, vložíme je do marinády a necháme je v ní 30-60 minut marinovat. Občas otočíme. Mátu, oloupanou a na drobné kostičky nakrájenou okurku a česnek vložíme do mixéru a najemno rozmixujeme. Přidáme jogurt a znovu prošleháme, pak vše zastříkneme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Necháme až do podávání v chladu. Troubu zahřejeme na 200°C. Kuřecí maso dáme na přilnavý plech nebo použijeme pečící papír a pečeme doměkka asi 30 minut. Podáváme přelité zálivkou s rýží nebo plackami.

Další jídla:
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Kuře s kari omáčkou zaprášíme moukou a osmahneme.
Kuřecí játra s jablky odáváme s rýží.
Těstoviny s tuňákem a sušenými rajčaty ke kterým můžeme přidat i olivy či kapary.
Cuketová polévka s mrkví podávaná s hoblinkami parmezánu.
Kuře se slaninou za občasného podléváním upečeme.
Zapečené kotlety s brambory a šlehačkou podáváme se zeleninou.
Kuřecí roláda s nádivkou kterou občas poléváme vypečenou šťávou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Treska s rajčaty přelitá šťávou.
Kapustová polévka se slaninou ozdobená nasekanou zelenou petrželkou.
Kachní roláda pokladená šunkou.
Kachní játra v sádle jsou připravena ke konzumaci za tepla nebo za studena.
Španělský krůtí hrnec

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře tandori s mátou přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.