Potřebné suroviny:
1 kuře
1 cibule
olej
1 mrkev
kousek celeru
1 petržel
sůl
mletý pepř
2 jalovce
1 bobkový list
2 malé protlaky
1 malý kečup
cukr
provensálské koření
3 stroužky česneku
Noky:
400 g hrubé mouky
2 rovné lžičky soli
1 dl mléka
Postup přípravy:
Kuře rozporcujeme, porce osolíme a opepříme. Na dno pekáčku nalijeme trochu oleje, dno pokryjeme na kolečka pokrájenou cibulí, mrkev, petržel, celer. Na zeleninu dáme rozporcované kuře, přidáme lisovaný česnek, okořeníme jalovcem, několik bobkových lístků a trošku pocukrujeme. Na to dáme oba malé protlaky, kečup. Vše zalijeme vodou a zasypeme provensálským kořením. Přiklopíme a dáme péci do trouby. Příprava noků: Z výše uvedených surovin vypracujeme těsto husté jako na lívance a nakapeme do vařící osolené vody. Vaříme od bodu varu 8-10 minut.
Další jídla:
Staročeská česnečka s kmínovým chlebem.
Kachna pečená na pomerančích s bramborovou kaší.
Kuřecí maso na kari podáváme s rýží.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Kuřecí špízy v alobalu s bramborovými hranolky.
Plněné kuřecí řízky podáváme s vařenými brambory.
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Slepice pečená na slanině a cibuli podávaná s noky, rýží nebo knedlíky.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Pečená kachna s houskovým knedlíkem a červeným zelím.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme moukou nebo chlebovou střídkou.
Kuřecí kebab recept na doma připravený.
Pečená husí stehna recept
Recept na přípravu jídla kuře Tondy přináší na talíř inspiraci.