Recepty > kuře > kuře v hořčičné omáčce
Potřebné suroviny:
1 kuře
2 mrkve
sůl
pepř
1 celeru
1 petržel
10 malých brambor
2 snítky rozmarýnu
2 cibule
500 ml kuřecího vývaru
4 lžíce dijonské hořčice
Postup přípravy:
Kuře naporcujeme na 4 díly. Zeleninu nakrájíme na kousky, brambory necháme neoloupané vcelku. Vše vložíme do pekáčku a promícháme s nasekaným rozmarýnem, osolíme a opepříme. Navrch dáme kousky masa. Vývar smícháme s hořčicí a takto připravenou směsí přelijeme maso. Pekáč přiklopíme a dáme péct na hodinu a půl do vyhřáté trouby.
Další jídla:
Cuketová polévka s mrkví podávaná s hoblinkami parmezánu.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Kuřecí řízky v tatarské omáčce osmažíme z obou stran.
Kachní játra v sádle jsou připravena ke konzumaci za tepla nebo za studena.
Zapečené kotlety s brambory a šlehačkou podáváme se zeleninou.
Kuře se slaninou za občasného podléváním upečeme.
Těstoviny s tuňákem a sušenými rajčaty ke kterým můžeme přidat i olivy či kapary.
Kapustová polévka se slaninou ozdobená nasekanou zelenou petrželkou.
Kuře pečené v alobalu ke kterému můžeme podávat zeleninový salát.
Kachní roláda pokladená šunkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Treska s rajčaty přelitá šťávou.
Španělský krůtí hrnec
Recept na přípravu jídla kuře v hořčičné omáčce přináší na talíř inspiraci.