Recepty

Recepty > kuře > kuře v jogurtové marinádě

Kuře v jogurtové marinádě

Potřebné suroviny:

1 kg kuřete
kousek čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
2 lžičky koriandru
1 lžička kmínu
1 lžička kurkumy
1/4 lžičky chilli
1 lžička soli
1 lžička octa
350 g bílého plnotučného jogurtu
máslo

Postup přípravy:

Nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek smícháme s mletým kořením a octem. Kuře zbavíme kůže a tuku a rozdělíme na čtvrtky. Jogurt smícháme s připraveným kořením. Hrnec vymažeme máslem. Porce kuřete ze všech stran potřeme silnou vrstvou jogurtové marinády a vložíme do kastrolu. Zakryjeme fólií a necháme v chladničce tři hodiny marinovat. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 50 minut.

Další jídla:
Kachní játra v sádle jsou připravena ke konzumaci za tepla nebo za studena.
Kapustová polévka se slaninou ozdobená nasekanou zelenou petrželkou.
Treska s rajčaty přelitá šťávou.
Cuketová polévka s mrkví podávaná s hoblinkami parmezánu.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Kuřecí řízky v tatarské omáčce osmažíme z obou stran.
Zapečené kotlety s brambory a šlehačkou podáváme se zeleninou.
Kuře se slaninou za občasného podléváním upečeme.
Těstoviny s tuňákem a sušenými rajčaty ke kterým můžeme přidat i olivy či kapary.
Kuře pečené v alobalu ke kterému můžeme podávat zeleninový salát.
Kachní roláda pokladená šunkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Medová marináda recept

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře v jogurtové marinádě přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.