Recepty > kuře > kuře v majonézové omáčce
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, 2 polévkové lžíce oleje, 100 g kořenové zeleniny, 1 středně velká cibule, 200 ml bíleho vína, 200 ml sladké smetany, 200 g majonézy, citronová štáva, worcestrová omáčka, špetka cukru, 1 citron
Postup přípravy:
Kuře rozporcuje na 8 častí, které důkladně osušíme papírovou utěrkou. Jednotlivé porce kuřete zprudka orestujeme na rozehřátém oleji. Poté maso přmístíme do hrnce, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a vínem a dusíme. Když je maso zpoloviny udělané, přidáme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájenou na kolečka. Když je maso hotové, vyjmeme jej a do zbylé šťávy postupně přidáme a zašleháme majonézu a smetanu. Do vzniklé omáčky přidáme trochu citronové štávy a worcestrové omáčky. Maso obereme. Kousky kuřecího masa vrátíme zpět do štávy a necháme uležet do druhého dne. Kuře v marinádě podáváme s pečivem a můžeme pokapat citronem.
Další jídla:
Obalované kuřecí kousky na paprice usmažíme.
Česnečka s bramborem okořeníme mletým pepřem.
Kuře s nádivkou pokud se nám zdá nádivka suchá, přidáme mléko.
Zapečené kotlety s brambory a šlehačkou - brambory krásně nasáknou šťávou.
Kuře na zelí upečeme v troubě.
Kuřecí srdíčka na smetaně ze které připravíme omáčku.
Brokolice v sýrové omáčce není třeba nijak kořenit.
Slané tyčinky z listového těsta s tvrdým strouhaným sýrem.
Velikonoční nádivka s kopřivami kterou pečeme ve formě.
Kuře se sýrovou omáčkou kterou maso přelijeme.
Vepřová pečeně s kysaným zelím a knedlíkem jako přílohou.
Kuře na kysaném zelí
Recept, podle kterého připravíme kuře v majonézové omáčce.