Recepty > kuře > kuře v marinádě s jogurtem
Potřebné suroviny:
1 kuře
2 malé bílé jogurty
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce grilovacího koření
5 stroužků česneku
1 lžička sekané bazalky
2 lžičky sekané petrželky
Postup přípravy:
Kuře naporcujeme, jogurty smícháme s olivovým olejem, kořením, bylinkami a drceným česnekem. Jednotlivé porce natřeme jogurtovou marinádou, už nesolíme a necháme 1 hodinku odležet. Naskládáme do pekáčku, podlijeme polovinou hrnečku vody a pečeme asi 50 minut.
Další jídla:
Francouzská cibulačka s vínem posypaná sýrem.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do předem vyhřáté trouby a upečeme.
Kuřecí stehna v jogurtu upečeme.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Italské rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Kachní játra v sádle jsou připravena ke konzumaci za tepla nebo za studena.
Kuřecí játra s jablky odáváme s rýží.
Kuře na zelí pečeme ve vyhřáté troubě.
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Rýže s hráškem lze posypat strouhaným sýrem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuře na kari ochutíme solí.
Recept na kari kuře s jablky
Recept na přípravu jídla kuře v marinádě s jogurtem přináší na talíř inspiraci.