Recepty > kuře > kuře v meruňkové omáčce
Potřebné suroviny:
4 kuřecí plátky, 1 mrkev, kompotované meruňky, trocha solamylu, mandle, rýže
Marináda: 400 g meruňkové marmelády, 30 ml sojové omáčky
Postup přípravy:
Kuře nakrájíme na kostičky, vložíme do marinády umícháné z marmelády a sojové omáčky a necháme uležet cca 12 hodin. Poté maso vložíme do pekáčku, přidáme na kostky nakrájenou mrkev, na plátky oloupané mandle, zalijeme částí kompotové šťávy, přikryjeme a pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C cca 30 minut, až maso změkne. Maso vybereme a dáme do misky, zbytek slijeme do kastrůlku, vmícháme trochi solamylu rozmíchaného ve lžíci studené vody. Přidáme nakrájené kompotované meruňky a krátce povaříme. Kuře na talíří přelijeme meruňkovou omáčkou a podáváme s rýží.
Další jídla:
Kuře na paprice se smetanou jehož chuť doplní kompot.
Kuřecí stehna na zelí pečeme, až se udělalá křupavá kůrčička.
Bavorská svíčková s brusinkami.
Kuře na paprice můžeme podávat například s knedlíkem.
Kung-pao z kuřecího masa promícháme.
Rychlé karbanátky smažíme na rozpáleném oleji.
Kuřecí stehna na česneku ozdobíme zelenou petrželkou.
Domácí majonéza z vejce a oleje.
Kuře na paprice s mlékem procedíme přes jemný cedník.
Meruňková omáčka k masu pečenému či grilovanému.
Houbové karbanátky usmažíme na oleji.
Kuře s citronem a pepřem
Recept, podle kterého je hračka připravit kuře v meruňkové omáčce.