Recepty > kuře > kuře v tandúru
Potřebné suroviny:
Na přípravu jídla budeme potřebovat: 1 kuře, 1 hrnek bílého jogurtu, šťáva z 1 citronu
Na marinádu: 3 stroužky utřeného česneku, sůl, 2 lžíce oleje, 1 lžičku kurkumy, 1 lžičku mleté papriky, 1 lžičku mletého zázvoru
Postup přípravy:
Kuře rozdělíme na 8 kousků. Odstraníme kůži a do masa uděláme 3 zářezy. Vložíme do mísy nebo do hrnce, zalijeme citronovou šťávou, z ostatních surovin umícháme marinádu a nalijeme na kuře. Necháme v lednici rozležet do druhého dne, poté přendáme na plech a upečeme v předem vyhřáté troubě.
Podáváme s rýží nebo brambory.
Další jídla:
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Kuře pečené na zelí a slanině tak, aby mělo křupavou kůrčičku.
Pečené krůtí krky podáváme s pečenými brambory.
Kuřecí řízky v jogurtu usmažíme.
Marinované kuřecí řízky podáváme s vhodnou přílohou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kachna pečená na medu podávaná s rýží.
Pečené tousty s kuřecím masem položíme na malý plech a pečeme.
Kuřecí kousky s nivou podáváme s těstovinami.
Boršč z červené řepy podáváme ozdobený smetanou.
Nadívaná kachna s dušeným červeným zelím.
V troubě pečená kachna se peče až 2 hodiny.
Babiččino kuře pečeme do křupava.
Kachna pečená na jablcích a zelí
Recept na přípravu jídla kuře v tandúru přináší na talíř inspiraci.