Recepty

Recepty > kuře > kuře v těstíčku po jihočesku

Kuře v těstíčku po jihočesku

Potřebné suroviny:

1 kuře
3 bílky
sůl
50 g hladké mouky
2 lžíce bílého vína
pažitka
olej na smažení
1 lžíce oleje

Postup přípravy:

Rozporcované kuře osolíme, obalíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji.
Příprava těstíčka: Do misky dáme víno, lžičku oleje, mouku, sůl, sekanou pažitku. Těstíčko by mělo být stejně husté jako kapání do polévky. Nakonec vmícháme sníh z bílků.

Další jídla:
Kachní stehna se zelím pečeme při 200 °C.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Kachna na pomerančích a medu podáváme s rýží.
Italské těstoviny se špenátem nakonec dochutíme.
Krůta na pomerančích s brambory.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Husa pečená s jablky dozlatova.
Kuře na pomerančích nakrájíme na kostky o velikosti sousta...
Husa s jablky podlitá omáčkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Husí polévka kaldoun se sekanou petrželkou nebo pažitkou.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Pečená husí stehna podléváme při pečení vypečenou šťávou.
Recept kuře na kari

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře v těstíčku po jihočesku přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.