Recepty > kuře > kuře v zelné postýlce
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, 1 sáček bílého kyselého zelí, 10 plátků slaniny, grilovací koření
Postup přípravy:
Na dno pekáče poklademe plátky slaniny. Z bílého zelí vymačkáme šťávu, pokud je dlouhé, trochu jej pokrájíme, poklademe na slaninu a na zelí položíme očištěné a osolené rozpůlené kuře. Kuře pokryjeme zbytkem slaniny a vše posypeme grilovacím kořením. Pečeme v troubě, dokud kuře neni hotové. Ke konci pečení podlijeme trochou vody, aby se nám vytvořila šťávička. Vhodnou přílohou jsou vařené nebo šťouchané brambory.
Další jídla:
Kuřecí stehna na zelenině zakapeme olivovým olejem.
Játra na cibulce podáváme s rýží.
Kuře na divoko pečeme nepřikryté v troubě.
Játra s anglickou slaninou a žampiony podáváme s rýží.
Smažená kuřecí kapsa v trojobalu.
Hříbky na slanině podusíme do změknutí.
Vařené kysané zelí vaříme s jablky.
Kuře tikka masala podáváme s rýží jako přílohou.
Boršč s klobásou, do každé porce přidáme zakysanou smetanou.
Kuře na zelí upečeme v troubě.
Zelňačka s klobásou zjemněná smetanou.
Kuře na sladkokyselém zelí
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuře v zelné postýlce.