Recepty > kuře > kuře vařené s kaparovou smetanovou omáčkou
Potřebné suroviny:
1 kuře, sůl, 40 g másla nebo Hery, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce kaparů, 1 litr masového vývaru, 1/8 litru smetany na šlehání, citronová šťáva
Postup přípravy:
Očištěné kuře dáme vařit do tlakového hrnce s malým množstvím vody a soli. Asi po 20 minutách vypustíme páru nebo tlakový hrnec ochladíme a otevřeme. Máslo nebo Heru dáme do hrnku, přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Doplníme ji na poloviny překrájenými kapary, zaléváme vývarem z kuřete, můžeme navíc ještě použít i vývaru hovězího a dobře - nejméně dvacet minut - povaříme. Pak omáčku dosolíme podle potřeby (pozor při solení, kapary bývají dost slané), zjemníme ji smetanou a ještě dochutíme citronovou šťávou. Kuře vykostíme, nakrájíme na větší kousky a vložíme do omáčky prohřát.
Další jídla:
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Vařené kuře s rýží podáváme s různými druhy omáček a dipů.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí nudličky na smetaně podáváme s rýží.
Slepice na paprice s těstovinami.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Krůtí maso na paprice povaříme a dochutíme petrželkou.
Pečené kuře na moravance podáváme s rýží.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Recept na kuřecí nudličky se žampiony
Recept na přípravu jídla kuře vařené s kaparovou smetanovou omáčkou přináší na talíř svoji chuť.