Recepty > kuře > kuře vařené s ředkvičkovou omáčkou
Potřebné suroviny:
1 kuře, sůl, 40 g másla nebo Hery, 2 velké lžíce hladké mouky, 2 svazky ředkviček, 1 litr kysané smetany, cukr, petrželka
Postup přípravy:
Očištěné kuře dáme vařit do tlakového hrnce s malým množstvím vody a soli. Asi po 20 minutách vypustíme páru nebo hrnec ochladíme a otevřeme. Na másle nebo Heře jen krátce osmažíme dobře očištěné a nastrouhané ředkvičky. Hned je zasypeme moukou, upražíme světlou jíšku, kterou zalíváme prochladlým vývarem z kuřete. Dobře ji povaříme a poté ji doplníme rozšlehanou smetanou, solí a případně cukrem. Doplníme ji nadrobno pokrájenou petrželkou. Kuře vykostíme, nakrájíme na větší kousky a vložíme ještě do omáčky prohřát.
Další jídla:
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Pečené kuře na moravance podáváme s rýží.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Krůtí maso na paprice povaříme a dochutíme petrželkou.
Slepice na paprice s těstovinami.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Vařené kuře s rýží podáváme s různými druhy omáček a dipů.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí nudličky na smetaně podáváme s rýží.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Kuřecí maso se sýrovou omáčkou
Recept na přípravu jídla kuře vařené s ředkvičkovou omáčkou přináší na talíř svoji chuť.