Recepty > kuře > kuře vařené s vinnou omáčkou a mandlemi
Potřebné suroviny:
kuře, sůl, 40 g másla, 20 g cukru, 50 g mandlí, 150 g strouhanky, 1 litr vývaru z kuřete, 1 dl bílého vína, citronová kůra
Postup přípravy:
Očištěné kuře dáme vařit do tlakového hrnce s malým množstvím vody a soli. Po 20 minutách vypustíme páru nebo hrnec ochladíme a víko sejmeme. Máslo dáme do kastrolku, přidáme cukr a necháme zezlátnout, pak hned přidáme spařené, oloupané a jemně nastrouhané mandle a prosátou strouhanku, promícháme, zalijeme vývarem z kuřete a povaříme. Pak již jen doplníme vínem a malým množstvím omyté, nastrouhané citronové kůry, případně dochutíme solí. Uvařené a na čtyři porce rozdělené kuře při podávání poléváme omáčkou.
Další jídla:
Krůtí maso na paprice povaříme a dochutíme petrželkou.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Pečené kuře na moravance podáváme s rýží.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Slepice na paprice s těstovinami.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Vařené kuře s rýží podáváme s různými druhy omáček a dipů.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí nudličky na smetaně podáváme s rýží.
Kuřecí maso se sýrovou omáčkou
Recept na přípravu jídla kuře vařené s vinnou omáčkou a mandlemi přináší na talíř svoji chuť.