Recepty > kuře > kuře vařené se sardelovou omáčkou
Potřebné suroviny:
1 kuře, sůl, 40 g másla nebo Hery, 2 lžíce hladké mouky, vývar z kuřete, 3 sardelky nebo sardelová pasta, 1 dl bílého vína
Postup přípravy:
Očištěné kuře dáme vařit do tlakového hrnce s malým množstvím vody a soli. Asi po 20 minutách vypustíme páru nebo hrnec ochladíme. Máslo nebo Heru dáme do kastrolku, přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji a povaříme s vývarem z kuřete a hned doplníme jemně rozetřenými sardelkami nebo sardelovou pastou. Alespoň 20 minut povaříme. Před podáním zředíme na potřebnou hustotu vínem a podle chuti dosolíme. Kuře buďto vykostíme a nakrájíme na větší kousky nebo je také můžeme jen rozdělit na poloviny a omáčkou přelít. Pokud maso nevykostíme, pak počítáme čtvrtku kuřete na 1 porci. Omáčka je dávkována na 4 porce.
Další jídla:
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Slepice na paprice s těstovinami.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Vařené kuře s rýží podáváme s různými druhy omáček a dipů.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí nudličky na smetaně podáváme s rýží.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Krůtí maso na paprice povaříme a dochutíme petrželkou.
Pečené kuře na moravance podáváme s rýží.
Recept na kuřecí nudličky se žampiony
Recept na přípravu jídla kuře vařené se sardelovou omáčkou přináší na talíř svoji chuť.