Recepty

Recepty > kuře > kuře vařené se sýrovou omáčkou a květákem

Kuře vařené se sýrovou omáčkou a květákem

Potřebné suroviny:

1 kuře, sůl, svazek petrželky, 1 středně velkého květáku, 50 g Hery, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 150 g taveného smetanového sýra, 1 litr smetany 12 %, muškátový květ

Postup přípravy:

Očištěné poloviny kuřete dáme vařit do malého množství vody se solí a petrželkou. Ke konci varu přidáme dobře očištěný květák. Měkký květák i měkké maso vyjmeme z vývaru a připravujeme omáčku. Na Heru dáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli a necháme ji jen zpěnit, hned ji doplníme moukou, promícháme a upravujeme světlou jíšku. Přidáme do ní na menší kousky překrájený sýr a promícháváme do hladka. Pak zředíme a povaříme s vývarem z kuřete a květáku a dobře, nejméně dvacet minut, povaříme. Na potřebnou hustotu doplníme smetanou. Do omáčky ochucené solí a muškátovým květem přidáme na menší kousky rozdělené vykostěné kuřecí maso a květák rozdělený na menší růžice. Maso i květák necháme v omáčce prohřát. Při podávání posypeme na povrchu nadrobno nakrájenou petrželkou.

Další jídla:
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Krůtí maso na paprice povaříme a dochutíme petrželkou.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Slepice na paprice s těstovinami.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Vařené kuře s rýží podáváme s různými druhy omáček a dipů.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí nudličky na smetaně podáváme s rýží.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Pečené kuře na moravance podáváme s rýží.
Kuřecí maso se sýrovou omáčkou

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře vařené se sýrovou omáčkou a květákem přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.