Recepty

Recepty > kuře > kuře zapečené pod bůčkovou peřinou

Recept na kuře zapečené pod bůčkovou peřinou

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

1 kuře, sladká paprika, 500 g vepřového bůčku, 2 rohlíky, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, 2 vejce, vegeta, majoránka, petrželová nať

Postup přípravy:

Kuře nakrájíme na kousky. Osolíme, posypeme sladkou paprikou a poklademe do vymaštěného pekáče. Bůček umeleme s rohlíky nebo se strouhankou, cibulí a česnekem. Osolíme, přidáme vejce, vegetu, sladkou papriku, nadrobno nasekanou petrželovou nať a důkladně promícháme. Tuto směs rozprostřeme na kuřecí maso a vložíme do předem vyhřáté trouby, ve které upečeme. Pokud je to nutné, během pečení mírně podléváme. Podáváme s rýží nebo bramboráčky.

Další jídla:
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Vařené kysané zelí vaříme s jablky.
Kuře tikka masala podáváme s rýží.
Chapati je indický chleba, který vnáší do kuchyně exotiku.
Španělské ptáčky zabalíme a opečeme.
Kuře na divoko pečeme nepřikryté v troubě.
Houbové karbanátky usmažíme na oleji.
Smažená kuřecí kapsa v trojobalu.
Kuře na zelí upečeme v troubě.
Kuřecí stehna na zelenině zakapeme olivovým olejem.
Španělská kuchyně přináší nové chutě.
Španělské kuře

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíme pokrm kuře zapečené pod bůčkovou peřinou.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.