Recepty > kuře > kuře zapečené pod bůčkovou peřinou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, sladká paprika, 500 g vepřového bůčku, 2 rohlíky, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, 2 vejce, vegeta, majoránka, petrželová nať
Postup přípravy:
Kuře nakrájíme na kousky. Osolíme, posypeme sladkou paprikou a poklademe do vymaštěného pekáče. Bůček umeleme s rohlíky nebo se strouhankou, cibulí a česnekem. Osolíme, přidáme vejce, vegetu, sladkou papriku, nadrobno nasekanou petrželovou nať a důkladně promícháme. Tuto směs rozprostřeme na kuřecí maso a vložíme do předem vyhřáté trouby, ve které upečeme. Pokud je to nutné, během pečení mírně podléváme. Podáváme s rýží nebo bramboráčky.
Další jídla:
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Vařené kysané zelí vaříme s jablky.
Kuře tikka masala podáváme s rýží.
Chapati je indický chleba, který vnáší do kuchyně exotiku.
Španělské ptáčky zabalíme a opečeme.
Kuře na divoko pečeme nepřikryté v troubě.
Houbové karbanátky usmažíme na oleji.
Smažená kuřecí kapsa v trojobalu.
Kuře na zelí upečeme v troubě.
Kuřecí stehna na zelenině zakapeme olivovým olejem.
Španělská kuchyně přináší nové chutě.
Španělské kuře
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuře zapečené pod bůčkovou peřinou.