Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
600 g kuřecího masa, 2 cibule, 1 žlutý meloun, 3 velké papriky (žlutá, červená a zelená), olej, sůl, pepř, koření fajitas nebo jiné dle chuti, 1 zakysaná smetana, 6 tortil, avokádové pyré
Postup přípravy:
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, které naložíme do marinády připravené z oleje a koření a necháme uležet do druhého dne v chladu. Papriky nakrájíme na proužky, cibuli na kolečka, žlutý meloun na měsíčky a osmažíme na rozehřátém oleji společně s naloženými kuřecími nudličkami. Dle chuti osolíme a opepříme. Tortily zabalíme do alobalu a ohřejeme v troubě, poté je potřeme avokádovým pyré, zakysanou smetanou a vložíme zeleninovou směs s masem. Zabalíme a ihned podáváme.
Další jídla:
Dršťková polévka z václavek které rostou například na pařezu.
Drůbeží vývar se zavářkou.
Pečené kuře na moravance, kečupu, pivu a masoxu.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné s majoránkou.
Kuře ala kachna pečeme na zelí.
Játra na divoko podáváme s rýží nebo bramborami.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou a vařenými brambory.
Kuřecí roláda pečená v alobalu.
Kuřecí játrová paštika kterou necháme vychladnout ve formě.
Játrová omáčka z kuřecích jater je dobrůtka.
Omáčka z drůbežích jater
Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm kuřecí azu.