Recepty > kuře > kuřecí čína se solamylem
Potřebné suroviny:
500 g kuřecího masa, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 400 g zeleniny dle vlastní chuti, 1 lžíce solamylu, 2 špetky kari koření, 1 lžička cukru, 1 špetka pepře, 1 špetka mleté pálivé papriky, sojová omáčka, trocha vody, 1 vejce, sůl
Postup přípravy:
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, promícháme se všemi ostatními ingrediencemi a v přikryté misce marinujeme alespoň tři hodiny. Odleželé kuřecí nudličky orestujeme na rozpáleném oleji. Když se maso zatáhne, přidáme k němu na proužky nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený pórek, na nudličky mrkev, česnek nakrájený na plátky, pokud máme, pak i bambusové výhonky. Zeleninu můžeme doplnit i houbami nebo jinou zeleninou, která nám v číně chutná. Maso se zeleninou podusíme, než zelenina změkne a hotovou čínu podáváme s vařenou rýží nebo čínskými nudlemi.
Další jídla:
Kuře se sýrovou omáčkou zalijeme šlehačkou a zvolna dusíme.
Plněná mexická tortilla doma pečená.
Kuře s těstovinami dáme na chvíli zapéct.
Čínské nudle se zelím prohřejeme.
Drůbeží čína s těstovinami a zeleninou.
Kuře na paprice s knedlíkem několik minut provaříme.
Tvarůžková čína s rýží na cibulce.
Zapečený kuskus s kuřecím masem vložíme na deset minut zapéct do trouby.
Kuřecí čína s rýží jako přílohou.
Chalupářské špízy můžeme posypat strouhaným sýrem.
Špagety s kuřecím masem můžeme posypat strouhaným sýrem.
Kuře na kari
Recept na přípravu jídla kuřecí čína se solamylem.