Recepty > kuře > kuřecí čína se zelím
Potřebné suroviny:
2 lžíce sojové omáčky, 2 lžičky solamylu, polovina menší hlávky bílého zelí, 400 g kuřecího masa, 1 lžička cukru krupice, 2 lžíce octa, 1 lžička paprikové vegety, 1 pórek, 1 lžička soli, 1 lžička mletého kmínu, olej
Postup přípravy:
Zelí zbavíme košťálu a nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozehřejeme asi 4 lžíce oleje a zelí na něm osmahneme, trochu ho posolíme, aby pustilo vodu a změklo. Zelí smažíme za stálého míchání, aby se nepřipeklo. Mělo by zůstat polosyrové, křupavé.
Pórek opláchneme a nakrájíme na nudličky asi 5 centimetrů dlouhé.
Na jiné pánvi rozehřejeme olej, přidáme na nudličky nakrájené maso, rozmícháme se solamylem a zprudka osmahneme. Smažíme, až maso zrůžoví. Poté přisypeme pórek, krátce společně osmahneme. Smícháme s osmaženým zelím, přidáme koření, sojovou omáčku, cukr a ocet a vše promícháme.
Podáváme s rýží.
Další jídla:
Plněná mexická tortilla doma pečená.
Tvarůžková čína s rýží na cibulce.
Zapečený kuskus s kuřecím masem vložíme na deset minut zapéct do trouby.
Kuře se sýrovou omáčkou zalijeme šlehačkou a zvolna dusíme.
Kuře s těstovinami dáme na chvíli zapéct.
Čínské nudle se zelím prohřejeme.
Drůbeží čína s těstovinami a zeleninou.
Kuře na paprice s knedlíkem několik minut provaříme.
Kuřecí čína s rýží jako přílohou.
Halušky se zelím a uzeným masem zaváříme do vrucí vody.
Špagety s kuřecím masem můžeme posypat strouhaným sýrem.
Kuře na kari
Recept na přípravu jídla kuřecí čína se zelím.