Recepty

Recepty > kuře > kuřecí čtvrtky na víně se žampiony

Kuřecí čtvrtky na víně se žampiony

Potřebné suroviny:

6 kuřecích čtvrtek
2 pórky
500 g žampionů
2 lžíce oleje
kousek másla
sůl
pepř
provensálské koření
2 dl kuřecího vývaru
2 dl bílého vína
špetka cukru
2 lžičky solamylu
3 lžíce smetany
citrónová šťáva

Postup přípravy:

Každou kuřecí čtvrtku rozdělíme na dva díly. Žampiony očistíme a nakrájíme na silnější plátky, pórek nakrájíme na kolečka. Rozpálíme olej a kousky kuřete osmahneme dozlatova ze všech stran. Osolíme, opepříme a jemně okořeníme provensálským kořením. Podlijeme kuřecím vývarem a vínem, přidáme máslo, přiklopíme poklicí a dusíme asi 30 minut. Přidáme nakrájený pórek a žampiony a vaříme ještě 10 minut. Na závěr zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali solamyl, na mírném ohni ještě krátce povaříme. Dochutíme cukrem a citrónovou šťávou.

Další jídla:
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Kuře na paprice se smetanou naporcujeme na čtvrtky.
Cuketa na kari zahustíme kokosovým mlékem.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Kachna na medu ke které můžeme přidat i ostružiny.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Kachní stehna se zelím pečeme 90 minut za průběžného polévání.
Kuřecí čtvrtky na zelenině pečeme 40 minut.
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Hovězí maso na celeru podáváme s bramborovým knedlíkem.
Kuře na pomerančích podáváme s přílohou.
Kuřecí stehna na houbách podáváme například s rýží.
Kuře na víně

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuřecí čtvrtky na víně se žampiony přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.