Recepty > kuře > kuřecí čtvrtky po asijsku
Potřebné suroviny:
1-1,5 kg kuřecích čvrtek
Marináda:
2 lžíce oleje
5 lžic terijaky omáčky
1,5 lžíce worcesterové omáčky
2-3 lžíce medu nebo třtinového cukru
2,5 lžičky pálivé papriky
3 stroužky česneku
2 lžičky soli
1 lžíce tymiánu
1 lžíce jemně sekaného rozmarýnu
jarní cibulka na posypání
Postup přípravy:
Ingredience na marinádu smícháme ve velké míse. Poté přidáme čtvrtky, balíme je v marinádě a necháme přes noc marinovat v lednici. Poté je přendáme na plech vyložený papírem na pečení tak, aby se vzájemně nedotýkaly a při 160°C pečeme 1,5-2 hodiny. Během pečení kuřecí čtvrtky obracíme. Podáváme posypané jarní cibulkou.
Další jídla:
Brokolice v sýrové omáčce chutná s těstovinami.
Sýrová roláda z plátkového sýra s pečivem.
Kuře pečené v alobalu ke kterému můžeme podávat zeleninový salát.
Kachní játra v sádle jsou připravena ke konzumaci za tepla nebo za studena.
Zapečené těstoviny s kuřecím masem a špenátem Zapečeme čtvrthodinku.
Domácí nudle do polévky skladujeme je na suchém a chladném místě.
Smetanová koprová omáčka se žloutkem.
Kuře s olivami nakrájenými na plátky.
Kuřecí čína s ananasem do které přidáme arašídy.
Kotlety na zelenině pečeme, dokud se voda nevypeče.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí nudličky na smetaně dochutíme solí a pepřem.
Kachní roláda pokladená šunkou.
Kuřecí čtvrtky na zelenině
Recept na přípravu jídla kuřecí čtvrtky po asijsku přináší na talíř inspiraci.