Recepty > kuře > kuřecí čtvrtky s rýží
Potřebné suroviny:
4 kuřecí čtvrtky
2 lžíce oleje
1 velká cibule
2 lžíce kari koření
700 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
350 g dlouhozrnné rýže
250 g mraženého hrášku
sůl
Postup přípravy:
Troubu předem vyhřejeme na teplotu 190°C. Olej rozpálíme v těžkém, nejlépe litinovém hrnci, přidáme kuřecí čtvrtky, které položíme kůží dolů a opékáme 8-10 minut, aby kůže zezlátla. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a opékáme dalších 5 minut, posypeme kari kořením a po minutě vmícháme rýži a vlijeme vývar. Uvedeme do varu, přiklopíme a dáme na 30 minut péct do trouby, aby rýže změkla a absorbovala tekutinu. Vmícháme hrášek a necháme pár minut stát, aby se ohřál. Podáváme dosolené dle chuti.
Další jídla:
Smetanová koprová omáčka se žloutkem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kachní roláda pokladená šunkou.
Brokolice v sýrové omáčce chutná s těstovinami.
Sýrová roláda z plátkového sýra s pečivem.
Kuře pečené v alobalu ke kterému můžeme podávat zeleninový salát.
Kachní játra v sádle jsou připravena ke konzumaci za tepla nebo za studena.
Zapečené těstoviny s kuřecím masem a špenátem Zapečeme čtvrthodinku.
Domácí nudle do polévky skladujeme je na suchém a chladném místě.
Kuře s olivami nakrájenými na plátky.
Kuřecí čína s ananasem do které přidáme arašídy.
Kotlety na zelenině pečeme, dokud se voda nevypeče.
Kuřecí nudličky na smetaně dochutíme solí a pepřem.
Kuřecí čtvrtky na zelenině
Recept na přípravu jídla kuřecí čtvrtky s rýží přináší na talíř inspiraci.