Recepty > kuře > kuřecí čtvrtky v marinádě
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, 100 g špeku, 2 mrkve, 1 petržel, 1/2 celeru, 2 cibule, 8 kuliček pepře, 8 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, 130 g másla
Marináda: lžíce rybízového džemu, lžička soli, lžička mletého černého pepře, lžička mleté sladké papriky, lžička mleté pálivé papriky, polovina lžičky kari koření
Postup přípravy:
Kuře naporcujeme na čtvrtky. V misce smícháme rybízový džem, sůl, mletý pepř, sladkou a pálivou papriku a kari. Takto připravenou marinádou potřeme čtvrtky kuřete, které vložíme do zapékací mísy nebo pekáče. Špek nakrájíme na kostičky, mrkev, petržel, celer a cibuli nakrájíme na malé kousky a vše přidáme ke kuřeti společně s pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Kuře poklademe kousky másle, přiklopíme druhým pekáčem a vložíme do trouby předem vyhřáté na teplotu 180°C, ve které pečeme přibližně 45 minut. Během pečení maso podle potřeby podléváme vodou. Poách odklopíme a maso dopečeme do měkka.
Další jídla:
Hovězí řízky naruby obalíme ve strouhance a poté ve vajíčku.
Kuře na kari podáváme s vařenou rýží.
Marináda na kuřecí maso s kari.
Labužnický šašlik z telecích jater.
Kuřecí rizoto posypeme strouhaným sýrem.
Kuře s nádivkou z rohlíků.
Sojové mléko z bobů.
Kuřecí křídla v marinádě s omáčkami dvou barev ogrilujeme.
Hovězí guláš na červeném víně s feferonkou.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Jemné kokosové vánoční cukroví zdobíme polevou nebo čokoládou.
Kuřecí maso s kokosovým mlékem
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí čtvrtky v marinádě.