Potřebné suroviny:
1 celé kuře
1 mrkev
100 g zelí
1 červená řepa
1/2 pórku
2 brambory
150 g hub
vegeta
kmín
sůl
4 vejce
trocha mléka
tuk na vymazání formy
strouhanka
Postup přípravy:
Litrovou nádobu z varného skla vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Budeme do ní klást postupně tři vrstvy. První vrstva: omyté, osolené, vegetou ochucené, upečené a vykostěné, na kostičky nakrájené kuře. Druhá vrstva: omytá, očištěná podle druhu na kousky, kolečka nebo kostičky nakrájená a na cedníku krátce spařená zelenina. Třetí vrstva: očištěné nakrájené, osolené a okmínované houby podle možností. Vše dáme zprudka na 10 minut zapéci do rozpálené trouby, pak zalijeme vejci rozšlehanými s trochou mléka a opět zapečeme, až je vrchní vrstva zlatavě křupavá. Když je pokrm hotový, vyklopíme jej jako dort a podáváme.
Další jídla:
Kuřecí směs s cibulí upečeme.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Kuřecí nudličky na smetaně dochutíme solí a pepřem.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Treska s rajčaty přelitá šťávou.
Obrácené řízky osmažíme na rozpáleném oleji.
Recept na cibulové čatní přináší charakteristickou chuť.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Citronové kuře podáváme s bramborovou kaší.
Kari rizoto zahušťujeme solamylem.
Drůbeží čína s těstovinami ze kterých vytvoříme věneček.
Kuřecí čína s ananasem a arašídy.
Recept na cibulové kuře
Recept na přípravu jídla kuřecí dort přináší na talíř inspiraci.