Recepty > játra > kuřecí jatérka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné ingredience:
500 g kuřecí játra, mletý pepř, sůl, mouka, vývar dle potřeby, polovina šálku vína Madeira, koření harmonie chuti
Postup přípravy:
Kuřecí játra opereme, mírně opepříme mletým pepřem, poprášíme moukou a zprudka opečeme. Poté přilijeme trochu vody a vína a dusíme doměkka. Dochutíme solí, kořenící směsí Harmonie chuti, nandáme na talíř a polijeme šťávou.
Recepty na další jídla:
Játra na víně chutnají.
Husa se zelím bude mít křupavou kůrčičku.
Drůbeží játra Stroganov posypeme nakrájeným koprem.
Játrová omáčka z kuřecích jater kterou povaříme 20-30 minut.
Domácí cibulačka s kostičkami usmaženého chleba.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Kuřecí svíčková chutná s knedlíky.
Hamburská omáčka chutná podávaná s houskovým knedlíkem.
Játrová omáčka z vepřových jater, jíšky a koření.
Kuře na paprice s noky promícháme na rozpáleném sádle s trochou smetany.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Domácí majonéza z celých vajec
Recept, podle kterého je již hračka připravit pokrm kuřecí jatérka.