Recepty

Recepty > kuře > kuřecí játra se zakysanou smetanou

Recept na kuřecí játra se zakysanou smetanou

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

500 g kuřecích jater, 1 cibule, koření na guláš, 1 kostka masoxu, olej, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce zakysané smetany, majoránka

Postup přípravy:

Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme na rozpáleném oleji. Přidáme játra nakrájená na menší kousky, okořeníme kořením na guláš a společně orestujeme. Poté podlijeme vodou, přidáme masox a dusíme 10 minut. Přilijeme hladkou mouku rozmíchanou v kysané smetaně, chvíli povaříme, ochutíme majoránkou a podle individuální chuti dosolíme.

Další jídla:
Houbová omáčka se zakysanou smetanou dochutíme citronovou štávou.
Francouzské kuře na červeném víně dochutíme barevným pepřem.
Rajská omáčka z kečupu s těstovinami.
Rajská omáčka s hovězím masem které naporcujeme na plátky.
Játra na víně podáváme s těstovinami.
Hovězí guláš podáváme s chlebem.
Pečené kuře na moravance pečeme při 220 °C.
Játra na divoko s brusinkami.
Kuřecí čtvrtky na zelenině pečeme 40 minut.
Kuře na divoko podáváme s bramborovou kaší.
Úhoř na víně - kousky ryby občas obrátíme.
Topinky s játry

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí játra se zakysanou smetanou.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.