Recepty > kuře > kuřecí játra se zakysanou smetanou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
500 g kuřecích jater, 1 cibule, koření na guláš, 1 kostka masoxu, olej, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce zakysané smetany, majoránka
Postup přípravy:
Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme na rozpáleném oleji. Přidáme játra nakrájená na menší kousky, okořeníme kořením na guláš a společně orestujeme. Poté podlijeme vodou, přidáme masox a dusíme 10 minut. Přilijeme hladkou mouku rozmíchanou v kysané smetaně, chvíli povaříme, ochutíme majoránkou a podle individuální chuti dosolíme.
Další jídla:
Houbová omáčka se zakysanou smetanou dochutíme citronovou štávou.
Francouzské kuře na červeném víně dochutíme barevným pepřem.
Rajská omáčka z kečupu s těstovinami.
Rajská omáčka s hovězím masem které naporcujeme na plátky.
Játra na víně podáváme s těstovinami.
Hovězí guláš podáváme s chlebem.
Pečené kuře na moravance pečeme při 220 °C.
Játra na divoko s brusinkami.
Kuřecí čtvrtky na zelenině pečeme 40 minut.
Kuře na divoko podáváme s bramborovou kaší.
Úhoř na víně - kousky ryby občas obrátíme.
Topinky s játry
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí játra se zakysanou smetanou.