Recepty > játra > kuřecí játra se zeleninou na bazalce
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
150 g kuřecích jater, olej, bazalka, sůl, mletý pepř, 250 g libovolné směsi zeleniny
Postup přípravy:
Nakrájená kuřecí játra vložíme do misky, hojně zasypeme sušenou či čerstvou bazalkou, přidáme lžičku oleje, promícháme, vložíme do lednice a necháme odstát alespoň 30 minut.
Poté játra osmahneme na rozehřátém oleji. Podlijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí a pepřem a dusíme.
Podáváme s v páře uvařenou zeleninou a vařeným bramborem.
Další recepty:
kuře na kari, kuřecí maso s tatarskou omáčkou, kuře zapečené v trojobalu, zapečené kuře v tatarské omáčce, kuřecí játra s jablky, játra na cibulce, kuřecí prsíčka s čínskou zeleninou, zapékané brambory s kuřecím masem, kuře na paprice, plněná kuřecí prsíčka, bramborový guláš, zapečené houby s hermelínem, kuřecí řízky v jogurtu, bochánky se špenátem a kuřecím masem
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.