Recepty

Recepty > játra > kuřecí játra zapečená v bramboráku

Kuřecí játra zapečená v bramboráku

Potřebné ingredience:

500 g kuřecích jater, sůl, mletý pepř, 3 vejce, 6 větších brambor, 6 stroužků česneku, 1 větší cibule, majoránka, kmín, koření Adžika na játra, citronová šťáva, strouhanka, sádlo nebo máslo na vymazání pekáče

Postup přípravy:

Z brambor, vajec, česneku, cibule a koření si připravíme bramborákové těsto. Pokud je příliš řídké, zahustíme strouhankou (mouku nepoužíváme).

Na dno vymazaného pekáče rozprostřeme bramborákové těsto, které jemně posypeme kořením adžika. Na těsto poklademe kuřecí játra, posypeme kořením Adžika a přikryté dáme péct do předem vyhřáté trouby. Po přibližně 40 minutách odkryjeme, játra pokapeme citronovou šťávou a dopečeme do růžova.

Recepty na další jídla:
Domácí cibulačka s kostičkami usmaženého chleba.
Drůbeží játra Stroganov posypeme nakrájeným koprem.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou posypeme parmezánem.
Bramboráky se zelím smažíme dozlatova.
Játrová omáčka z kuřecích jater kterou povaříme 20-30 minut.
Játrová omáčka z vepřových jater, jíšky a koření.
Kuřecí játra na červeném víně přelijeme trochou vody a podusíme.
Kuřecí svíčková chutná s knedlíky.
Kuřecí játra na slanině pokud je potřeba dosolíme.
Husa se zelím bude mít křupavou kůrčičku.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Recept na kuřecí játra v bramboráku

Recepty
Motto

Recept, podle kterého je již hračka připravit pokrm kuřecí játra zapečená v bramboráku.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.