Recepty > kuře > kuřecí játrová paštika v anglické slanině
Potřebné suroviny:
400 g kuřecích jater, 150 g másla, 1 prolisovaný stroužek česneku, 1 nasekaná šalotka, 1 velká snítka tymiánu, 2 lžíce smetany ke šlehání, několik plátků anglické slaniny, sůl, pepř, opečené plátky bagety
Postup přípravy:
Játra důkladně očistíme. Ve velké hlubší pánvi zahřejeme máslo a osmahneme na něm šalotku s česnekem. Poté přimícháme tymián, necháme minutu rozvonět, přidáme játra a opečeme je dohněda.
Směs rozmixujeme v robotu na pastu, přidáme zbývající máslo, smetanu, sůl a pepř a ještě několika pulzy promícháme. Paštiku rozdělíme do šesti malých misek nebo jedné větší formy, kterou poklademe slaninou a důkladně hmotu uhladíme. Necháme v chladu ztuhnout nejlépe do druhého dne.
Další jídla:
Kuřecí maso na kari s rýží jako přílohou.
Kuřecí stehna na zelí pečeme, až se udělalá křupavá kůrčička.
Kachní stehna se zelím pečeme za průběžného polévání.
Těstoviny s listovým špenátem a zbytkem parmezánu.
Zelňačka s fazolemi ke které přilijeme šlehačku.
Kuře na paprice můžeme podávat například s knedlíkem.
Plněná hovězí roláda s rýží.
Kuře na paprice se smetanou jehož chuť doplní kompot.
Drůbeží játrová paštika na kterou položíme lžíci másla.
Kuře na paprice s mlékem procedíme přes jemný cedník.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme parmezánem.
Kuřecí játrová paštika
Recept na přípravu jídla kuřecí játrová paštika v anglické slanině.