Recepty > kuře > kuřecí játrová směs se žampiony
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 plátky kuřecího masa, olej, 100 g kuřecích jater, 150 g žampionů, 1 pórek, 100 g uzené šunky, kari koření, mletý zázvor, mletý pepř, sůl
Postup přípravy:
Kuřecí maso nakrájíme na proužky, okořeníme, osolíme a zprudka osmažíme. Přidáme nakrájená játra, na plátky pokrájené žampiony a nakrájemý pórek. Za stálého míchání opékáme doměkka na mírném ohni. Zalijeme vodou nebo vývarem a na konci přidáme na kostičky nakrájenou šunku.
Podáváme s hranolky a kompotem.
Další jídla:
Marinované kuře podáváme s rýží či bramborem.
Vepřové nudličky na víně dozlatova opečeme.
Játrové knedlíčky do polévky zavaříme.
Kuřecí směs zahustíme máčeným bramborovým škrobem.
Houbová omáčka se smetanou dochucená cukrem, solí a citronovou šťávou.
Kuřecí nudličky s rýží a přelivem z vajíčka.
Bramborový guláš s fazolemi promícháme, odstavíme a podáváme s chlebem.
Marináda na kuřecí maso ve které ho necháme alespoň 2 hodiny marinovat.
Vepřové nudličky s houbami opepříme a dusíme doměkka.
Vepřové kotlety na smetaně se žampiony podáváme s rýží nebo těstovinami.
Játrová pomazánka na topinkách.
Kuřecí nudličky se žampiony a čínským zelím
Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo kuřecí játrová směs se žampiony.