Recepty > kuře > kuřecí jehla s ovocem v alobalu
Potřebné suroviny:
600 g vykostěného kuřecího masa, sůl, citron, 60 g másla nebo Hery, hroznové víno, jablka
Postup přípravy:
Kuřecí maso krájíme na větší kousky a můžeme je zlehka naklepat. Osolíme je a pokapeme citronovou šťávou, v misce je promícháme a necháme krátce odležet. Všechny součásti rozdělíme na čtyři díly. Pak na špejli nebo kovovou jehlici napichujeme střídavě vždy kousky masa s omytou bobulí vína a s oloupanými jablky bez jádřince, nakrájenými na silnější rozpůlená kolečka. Čtverec alobalu potřeme máslem, položíme na něj připravené maso na jehle, pokapeme na povrchu máslem a alobal dobře uzavřeme tak, aby šťáva nevytékala. Dáme do dobře vyhřáté trouby nebo na gril péci. Pečeme krátce asi 30 minut. Jehlu pak opatrně sejmeme z alobalu a podáváme ji s vařenými, opečenými brambory, případně se smaženými bramborovými hranolky a zeleninovým salátem.
Další jídla:
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou přelijeme smetanou.
Kuřecí játrová paštika zabalená do alobalu.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Pečená kachna s jablky a dušeným zelím.
Kuřecí nudličky na žampionech podáváme s brambory.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Vepřové kotlety v alobalu
Recept na přípravu jídla kuřecí jehla s ovocem v alobalu přináší na talíř svoji chuť.