Recepty > kuře > kuřecí kapsa se slaninou a hermelínem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 kuřecí řízky, 4 plátky libové slaniny, 1 hermelín, listový špenát, sůl, pepř, hladká mouka, strouhanka, 2 vejce, olej na smažení
Postup přípravy:
Kuřecí řízky rozkrojíme na větší plát, který naklepeme, maso osolíme a opepříme. Listy špenátu vložíme do misky, přelijeme vařící vodou a ihned vyklopíme na cedník a přelijeme studenou vodou. Okapané listy rozložíme na plátky masa (cca 5 listů na jeden plátek). Na špenát položíme plátek slaniny nebo šunky a přidáme ještě hranolek hermelínu. Plátek přeložíme, spíchneme párátky a obalíme v trojobalu. Pomalu smažíme na oleji, aby se kapsa dobře propekla a na závěr můžeme ještě vložit do trouby nechat při teplotě 100 °C chvilku dojít. Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovou přílohou.
Další jídla:
Smažená kuřecí kapsa s vaječnou náplní.
Česnekové kuře s nádivkou je velice pikantní pokrm.
Rychlé kuřecí plátky můžeme při podávání zalít šťávou.
Játra s anglickou slaninou a žampiony 3 minuty pomalu restujeme.
Kuře na kari koření a smetaně.
Gulášová polévka z mletého masa je podle potřeby dochucena polévkovým kořením.
Kuře tikka masala podáváme s rýží jako přílohou.
Zapečená rýže se zelím a vepřovým masem kterou pečeme, dokud se nevytvoří křupavá kůrka.
Smetanové kuřecí kostky na kari s Nivou a smetanou.
Hovězí plátky na houbách podáváme s vařenými brambory.
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Kuřecí stehýnka zapečená v leču
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí kapsa se slaninou a hermelínem.