Recepty

Recepty > kuře > kuřecí kousky se žampiony

Kuřecí kousky se žampiony recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

200 g kuřecího masa, 200 g žampionů, 1 střední cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, mletý černý pepř, 1 slepičí bujón, 2 lžičky sójové omáčky, 1 lžička worcestrové omáčky, 3 lžičky sladkého kečupu, 250 ml vody, 2 lžíce kukuřičného škrobu

Postup přípravy:

Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky. Nadrobno nakrájenou cibuli usmažíme na rozpáleném oleji do červena, přidáme maso a na plátky nakrájené žampiony. Vše promícháme, přiklopíme pokličkou a zvolna dusíme za občasného zamíchání. Maso i žampióny pustí šťávu. Po 15 minutách přidáme bujón, sójovou, worcestrovou omáčku a kečup. Dusíme celkem 30 minut bez podlévání, až jsou maso i žampióny měkké. Ve studené vodě rozmícháme kukuřičný škrob a omáčku zahustíme. Krátce povaříme a dle chuti dosolíme.

Podáváme s vařenou rýží nebo těstovinami.

Další jídla:
Fazolky na smetaně s hovězím masem podlijeme a vaříme.
Zapečená kuřecí stehna posypeme zbytkem sýra.
Masové kuličky v rajské omáčce dochutíme citronovou šťávou.
Kuře na kari zjemníme smetanou.
Kuřecí řízky v tatarské omáčce podáváme s bramborovou kaší jako přílohou.
Kuře na pomerančích podáváme s rýžovými nudlemi.
Vepřové kotlety na smetaně se žampiony zalijeme smetanou s moukou.
Pečené kuře na moravance, kečupu, pivu a masoxu.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou, kterou ho přelijeme.
Kuřecí maso se žampiony nakonec podlijeme smetanou.
Hovězí plátky na houbách podáváme s brambory.
Kuřecí srdíčka na smetaně

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí kousky se žampiony.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.