Recepty > kuře > kuřecí křídla v medu
Potřebné suroviny:
Na přípravu jídla budeme potřebovat: 16 kuřecích křídel
Na marinádu: 4 lžíce medu, 8 stroužků česneku, 3 lžíce sojové omáčky, 1/2 lžičky sušeného zázvoru, kousek másla (cca 40g)
Postup přípravy:
Křídla omyjeme a rozložíme na plech s vyšším okrajem. Přidáme marinádu, rukama vše dobře promícháme, křídla na plechu narovnáme, přidáme trošku vody a pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 250°C. Během pečení občas obrátíme a podle potřeby podlijeme trochu vodou.
Marináda: máslo rozpustíme, necháme trochu zchladnout a smícháme s medem, sojovou omáčkou, prolisovaným česnekem a zázvorem.
Podáváme s bramborovou kaší nebo chlebem jako přílohou.
Další jídla:
Recept na kuře na paprice s rýží.
Nakládané hlávkové zelí s křenem uložíme do chladu a temna.
Kuřecí řízky v jogurtu usmažíme.
Kachna na medu a zázvoru dopečeme kůrčičkou do zlatova.
Kachna pečená na medu podávaná s rýží.
Marinované kuřecí řízky podáváme s vhodnou přílohou.
Cuketa zapečená s nivou podávaná s brambory a zeleninovým salátem.
Babiččino kuře pečeme do křupava.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Kuře plněné Nivou zakapsujeme a orestujeme.
Zapečené kuřecí řízky se smetanou ke konci dopečeme do růžova.
Kuřecí kousky s nivou podáváme s těstovinami.
Kachna na pomerančích a medu chutná s rýží.
Smažená kuřecí křídla na medu
Recept na přípravu jídla kuřecí křídla v medu přináší na talíř inspiraci.