Potřebné suroviny:
8 kuřecích kýt
300 g kuřecích jater
200 g pórku
kečup
sójová omáčka
grilovací koření
sůl
olej na osmažení
Postup přípravy:
Kuřecí kýty vykostíme, naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme, potřeme grilovacím kořením. Připravené maso zprudka osmažíme na rozehřátém oleji, aby se vytvořila kůrčička, obrátíme a osmažíme z druhé strany. Poté maso vyndáme a na použitém oleji zprudka opečeme nakrájená játra, shrneme na jednu polovinu a na druhou vysypeme jemně nakrájený pórek a osmahneme. Mícháme jak pórek i játra. Přidáme kečup a vše promícháme, přidáme sójovou omáčku a jen prohřejeme. Nakonec játra osolíme. Kuřecí maso podáváme na talíři přelité játry s pórkem.
Další jídla:
Kachna pečená na pomerančích s bramborovou kaší.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme moukou nebo chlebovou střídkou.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Pečená kachna s houskovým knedlíkem a červeným zelím.
Kuřecí kebab recept na doma připravený.
Staročeská česnečka s kmínovým chlebem.
Grilovaná kuřecí křídla podáváme s chlebem.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Plněné kuřecí řízky podáváme s vařenými brambory.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Slepice pečená na slanině a cibuli podávaná s noky, rýží nebo knedlíky.
Marinovaná vepřová kýta
Recept na přípravu jídla kuřecí kýty přináší na talíř inspiraci.