Recepty

Recepty > kuře > kuřecí maso na bazalce

Recept na kuřecí maso na bazalce

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

600 g kuřecích prsíček, 2 mrkve, 2 cibule, olej, sůl, pepř, 250 ml zeleninového vývaru, 150 ml sladké smetany na vaření, lžička bazalky, lžička solamilu

Postup přípravy:

Kuřecí maso opláchneme, usušíme a nakrájíme na malé kousky. Mrkev a cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Na rozehřátém oleji osmažíme kuřecí prsíčka, osolíme, opepříme, přidáme mrkev a cibuli a smažíme dalších 5 minut. Poté vlijeme do vývaru smetanu, vmícháme bazalku, necháme přejít varem, nalijeme na maso a necháme 20 minut dusit. Šťávu poté zahustíme solamilem rozmíchaným ve studené vodě. Nakonec dochutíme solí. Podáváme s těstovinami či rýží.

Další jídla:
Cuketová polévka se sýrem ozdobená petrželkou.
Španělský krůtí hrnec se zeleninou.
Kuře na kari koření.
Kuřecí salát s broskví z kompotu.
Hovězí guláš na červeném víně - umyté maso nakrájíme na kostky...
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Pečené kuře na bazalce během pečení poléváme vypečenou šťávou.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou - těstoviny uvaříme podle návodu...
Chilli con carne z fazolí.
Segedínský guláš - nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme...
Cuketa na kari koření.
Cuketový guláš z kuřecího masa

Recepty
Kuřecí maso

Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí maso na bazalce.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.