Recepty > kuře > kuřecí maso na bazalce
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
600 g kuřecích prsíček, 2 mrkve, 2 cibule, olej, sůl, pepř, 250 ml zeleninového vývaru, 150 ml sladké smetany na vaření, lžička bazalky, lžička solamilu
Postup přípravy:
Kuřecí maso opláchneme, usušíme a nakrájíme na malé kousky. Mrkev a cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Na rozehřátém oleji osmažíme kuřecí prsíčka, osolíme, opepříme, přidáme mrkev a cibuli a smažíme dalších 5 minut. Poté vlijeme do vývaru smetanu, vmícháme bazalku, necháme přejít varem, nalijeme na maso a necháme 20 minut dusit. Šťávu poté zahustíme solamilem rozmíchaným ve studené vodě. Nakonec dochutíme solí. Podáváme s těstovinami či rýží.
Další jídla:
Cuketová polévka se sýrem ozdobená petrželkou.
Španělský krůtí hrnec se zeleninou.
Kuře na kari koření.
Kuřecí salát s broskví z kompotu.
Hovězí guláš na červeném víně - umyté maso nakrájíme na kostky...
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Pečené kuře na bazalce během pečení poléváme vypečenou šťávou.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou - těstoviny uvaříme podle návodu...
Chilli con carne z fazolí.
Segedínský guláš - nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme...
Cuketa na kari koření.
Cuketový guláš z kuřecího masa
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí maso na bazalce.