Recepty > kuře > kuřecí maso na cibulce
Potřebné suroviny:
kuřecí špalíčky s kůží, citronová šťáva, sůl, petrželka, cibule, olivový olej
Postup přípravy:
Kuřecí maso osolíme a potřeme citronem. 10 minut restujeme na olivovém oleji, pak do výpeku přilijeme trochu vody, šťávu z půlky citronu a ještě dosolíme a posypeme petrželkou. Přikryjeme pokličkou a necháme "restovat" na vodě zhruba 30 minut, příležitostně obrátíme. Zhruba 10 minut před koncem na proužky pokrájenou cibulku vhodíme do výpeku k masu. Vodou podléváme jen málo, ke konci vaření by neměla zbýt žádná, jen maso s cibulkou, která ochutí přílohu.
Další jídla:
Kachní stehna se zelím pečeme za průběžného polévání.
Játra na cibulce podáváme s rýží.
Kuřecí směs s rýží podáváme posypanou strouhaným sýrem.
Meruňková omáčka k masu pečenému či grilovanému.
Kuře na paprice můžeme podávat například s knedlíkem.
Kuřecí stehna na zelí pečeme, až se udělalá křupavá kůrčička.
Kuřecí řízky se šunkou a sýrem osmažíme v rozehřátém oleji dozlatova.
Španělská omeleta vlijeme na rozehřátý olej.
Kuře na paprice s mlékem procedíme přes jemný cedník.
Kuře na paprice se smetanou jehož chuť doplní kompot.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s bramborem či hranolky.
Fazolky na smetaně s hovězím masem
Recept na přípravu jídla kuřecí maso na cibulce.