Recepty

Recepty > kuře > kuřecí maso na cibulce

Kuřecí maso na cibulce recept

Potřebné suroviny:

kuřecí špalíčky s kůží, citronová šťáva, sůl, petrželka, cibule, olivový olej

Postup přípravy:

Kuřecí maso osolíme a potřeme citronem. 10 minut restujeme na olivovém oleji, pak do výpeku přilijeme trochu vody, šťávu z půlky citronu a ještě dosolíme a posypeme petrželkou. Přikryjeme pokličkou a necháme "restovat" na vodě zhruba 30 minut, příležitostně obrátíme. Zhruba 10 minut před koncem na proužky pokrájenou cibulku vhodíme do výpeku k masu. Vodou podléváme jen málo, ke konci vaření by neměla zbýt žádná, jen maso s cibulkou, která ochutí přílohu.

Další jídla:
Kachní stehna se zelím pečeme za průběžného polévání.
Játra na cibulce podáváme s rýží.
Kuřecí směs s rýží podáváme posypanou strouhaným sýrem.
Meruňková omáčka k masu pečenému či grilovanému.
Kuře na paprice můžeme podávat například s knedlíkem.
Kuřecí stehna na zelí pečeme, až se udělalá křupavá kůrčička.
Kuřecí řízky se šunkou a sýrem osmažíme v rozehřátém oleji dozlatova.
Španělská omeleta vlijeme na rozehřátý olej.
Kuře na paprice s mlékem procedíme přes jemný cedník.
Kuře na paprice se smetanou jehož chuť doplní kompot.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s bramborem či hranolky.
Fazolky na smetaně s hovězím masem

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuřecí maso na cibulce.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.