Recepty > kuře > kuřecí maso na citrusech a plněné brambory
Potřebné suroviny:
4 plátky kuřecího masa, 2 pomeranče, 1 citron, sůl, pepř, sojová omáčka, sladká paprika, brambory, 2 tvarohy v alobalu, mléko, 4 stroužky česneku, cibule, oblíbená bylinka
Postup přípravy:
Kuřecí maso opláchneme, okořeníme a zakápneme sojovou omáčkou. Pak jej vložíme na pánev a opékáme z obou stran. Citron opláchneme, pomeranč oloupeme a obojí nakrájíme na tenké plátky, které pak přidáme k téměř hotovému masu a dusíme společně ještě alespoň 15 minut. Brambory si opláchneme a v osolené vodě uvaříme ve slupce. Po uvaření každý překrojíme na poloviny a vydlabeme do nich důlek, který plníme tvarohem (zředíme si ho dle potřeby mlékem) se solí, pepřem, česnekem, cibulí a bylinkami. Každý brambor zvlášť zabalíme do alobalu a zapečeme je v troubě.
Další jídla:
Kuřecí maso na kari s rýží jako přílohou.
Zelňačka s fazolemi ke které přilijeme šlehačku.
Kuře na paprice můžeme podávat například s knedlíkem.
Bramboračka s párkem kterou dochutíme několika kapkami octa.
Kuře na paprice se smetanou jehož chuť doplní kompot.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Kachní stehna se zelím pečeme za průběžného polévání.
Kuře na paprice s mlékem procedíme přes jemný cedník.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme parmezánem.
Kuřecí stehna na zelí pečeme, až se udělalá křupavá kůrčička.
Těstoviny s listovým špenátem a zbytkem parmezánu.
Kuřecí směs v tortile
Recept na přípravu jídla kuřecí maso na citrusech a plněné brambory.