Recepty > kuře > kuřecí maso na jablcích a pivu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1500 g kuře, 300 g jablek, 500 ml černého piva, 2 lžíce másla, sůl, mletý pepř, kmín
Postup přípravy:
Omyté kuře osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na menší kousky a vložíme je dovnitř kuřete. Na pánvi rozpálíme máslo, na kterém ze všech stran kuře osmahneme. Podlijeme 150 ml vody a pečeme přikryté v troubě asi 20 minut. Přilijeme pivo a pečeme odklopené dalších 20 minut, až kuře zčervená. Průběžně podléváme. Podáváme naporcované s bramborovým knedlíkem a zelím.
Další jídla:
Kuře na divoko pečeme nepřikryté v troubě.
Kuřecí stehna na zelenině zakapeme olivovým olejem.
Zavářka do polévky s hráškem kterou přidáme do polévky.
Řecké brambory zapékáme, až změknou.
Pikantní kuřecí guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Kuře na zelí upečeme v troubě.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem ve vyhřáté troubě zapékáme.
Hořčičná omáčka z vývaru je vhodná příloha k uzenému masu.
Pikantní vepřové kotlety se zeleninovým salátem.
Kari kuře s jablky podáváme s rýží nebo bramborovými hranolky.
Vařené kysané zelí vaříme s jablky.
Kuřecí maso s chřestem
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí maso na jablcích a pivu.