Recepty > kuře > kuřecí maso na kari s rýží
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
500 g kuřecího masa, 2 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku, 1 lžíce červené kari pasty, 2 lžíce bambusových výhonků, 2 lžičky rybí omáčky, 1 plechovka kokosového mléka (400 ml), šťáva z 1/2 limetky, 1/4 lžičky kurkumy, hrnek rýže (cca 250 g)
Postup přípravy:
Rýži propláchneme a dáme ji vařit na mírném ohni. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky. V pánvi wok rozehřejeme olej, na kterém kousky kuřecího masa zprudka osmažíme. Kuřecí kousky vyjmeme z woku, vložíme do mísy a udržujeme v teple. Do woku dáme kari pastu, necháme chvíli prohřát, přidáme bambusové výhonky, rybí omáčku, kokosové mléko a šťávu z limetky. Promícháme a necháme několik minut provařit. Kuřecí maso vrátíme zpět, přidáme kurkumu, promícháme a vaříme, dokud maso nezměkne. Kuřecí maso na kari podáváme s vařenou rýží.
Další jídla:
Vepřové plátky na žampionech podáváme s brambory.
Selský řízek smažíme na mírném ohni dozlatova.
Kuře na česneku pečeme v předem vyhřáté troubě.
Telecí řízek podáváme je s brambory a plátkem citronu.
Kuřecí kapsa se žampiony a vhodnou přílohou.
Kuřecí plátky s cuketou a omáčkou.
Kuře na kari dochutíme solí.
Kuřecí maso na kari osmažíme dozlatova.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Kari rizoto zahušťujeme solamylem.
Sýrová omáčka s česnekem a těstoviny se šunkou nebo vídeňským párkem.
Kuřecí řízky v jogurtu
Recept, podle kterého je hračka připravit kuřecí maso na kari s rýží.