Recepty > kuře > kuřecí maso na švestkách
Potřebné suroviny:
300 g kuřecího masa
solamyl
olej
150 g sušených švestek
200 g pórku
sůl a pepř
skořice
1 pomeranč
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na nudličky a obalíme v solamylu a na rozpáleném oleji orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme skořici a nakonec švestky rozkrájené na čtvrtky. Vše dobře podusíme, až maso změkne. Pak přidáme prolisovaný česnek a pórek nakrájený na kolečka, zastříkneme pomerančovou šťávou a dle potřeby dochutíme solí.
Další jídla:
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Citronové kuře podáváme s bramborovou kaší.
Kuřecí nudličky na smetaně dochutíme solí a pepřem.
Masová směs na tousty s nastrouhaným křenem.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečený bažant na slanině podáváme s knedlíky a červeným zelím.
Pečená krůtí stehna pečeme cca 2 hodiny.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Krůtí tokáň podáváme s těstovinami.
Kuřecí směs s cibulí upečeme.
Kuřecí řízky v tatarské omáčce
Recept na přípravu jídla kuřecí maso na švestkách přináší na talíř inspiraci.